Tips på het kärleksmat!

Öka lusten med het erotisk mat! Kroppen behöver rätt balans av näringsämnen för att känna lust, men vissa vitaminer och mineraler är viktigare än andra. Sex ämnen för bättre sex: Zink, E-vitamin, C-vitamin, Magnesium, Järn, Kalcium. Bra mat som innehåller mycket av dessa ämnen är exempelvis mörk choklad, jordgubbar, lax, tonfisk, ostron, mango, tomater, nötter, broccoli, spenat, kanel och passionsfrukt.

Inspireras av och prova gärna på något av 10 heta recept!

1. Parmalindad kycklingfilé
2. Fetatgratinerad fläskfilé
3. Pasta med lax och räkor
4. Lyckokakor
5. Honeybröd
6. Förförisk chokladtårta
7. Heta räkor med mango
8. Exotisk fruktsallad
9. Afrodites chokladmousse
10. Spenatgratinerade ostron

1. Parmalindad kycklingfilé
Kycklingfilé när den är som bäst. Inlindad i parmaskinka blir den extra saftig och mör.

Detta behövs till fyra personer:

  • 4 st  kycklingfiléer
  • 2 st  vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 tsk  salt
  • 1 krm  svartpeppar
  • 1 dl  basilikablad
  • 8 skivor parmaskinka (eller bacon)
  • Ljummen sallad
  • 100 gram  blandad grönsallad
  • 2 msk  gräslök, hackad
  • 1 st  gurka, skalad och tärnad
  • 1 msk  olivolja extravergine
  • salt och peppar
  • 4 st  tomater
  • 0,5 msk  citronsaft

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva vitlöken
  2. Pensla kycklingfiléerna med oljan och strö över vitlök, salt, peppar och basilika i stora bitar
  3. Linda en parmaskiva runt varje kycklingfilé. Stek dem hastigt i en stekpanna så att skinkan få färg. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat
  4. Stek i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på kycklingens tjocklek
  5. Balanda ingredienserna till salladen och värm den försiktigt i olivolja innan servering. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft
  6. Servera kycklingen med potatisklyftor och ljummen sallad

2. Fetatgratinerad fläskfilé
Enkel och snabblagad middag som kan få vem som helst på fall!

Detta behövs:

  • 1 st  fläskfilé, ca 500 g
  • 1 tsk  salt
  • smör

Fåroströra

  • 100 gram  fetaost
  • 1 dl  crème fraiche
  • 1 st  vitlöksklyfta(or), pressad
  • 1 krm  svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3cm stora bitar och krydda med salt och peppar
  3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat
  4. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar. Häll såsen över köttet
  5. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt
  6. Servera köttet med oliver, lättstekta grönsaker, sallad och couscous eller ris

3. Pasta med lax och räkor 
Festmåltid eller vardagslyx? Denna enkla pastarätt passar till alla tillfällen.

Detta behövs för fyra portioner: 

  • 150 g färsk tagliatelle 
  • 250 g räkor med skal 
  • ½ knippe salladslök 
  • 1 röd paprika 
  • ½ msk olivolja 
  • 1 dl vitt vin 
  • 1 dl vatten 
  • 2 msk koncentrerad hummerfond 
  • 1 vitlöksklyfta, pressad 
  • 1 dl lätt créme fraiche 
  • 100 g skinn och benfri laxfilé 
  • ½ tsk salt 
  • 2 krm svartpeppar Bladpersilja

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala räkorna, strimla löken och kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika 2-3 minuter i oljan. Häll på vin, vatten och fond, koka 2-3 minuter. Tillsätt pressad vitlök och créme fraiche. Skär laxen i bitar, låt koka med i såsen 3-4 minuter. Tillsätt räkorna, salta och peppra. Garnera med persilja. Servera gärna ett gott vitt vin till!

4. Lyckokakor
Lyckokakor med små kärleksfulla eller erotiska meddelanden är alltid en fullträff. De är inte allt för svåra att göra själv!

Detta behövs till ca 20 kakor:

  • 80 gram  smör, smält
  • 1,5 dl  vetemjöl
  • 1,2 dl  florsocker
  • 3 st  äggvita(or)
  • 1 msk  maizena
  • 1 tsk  vaniljsocker

Gör så här:

  1. Skriv 20 lappar, ca 6 cm långa
  2. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en ugnsfast form med teflonbeläggning (eller använd en plåt med bakplåtspapper)
  3. Smält smöret och låt det svalna
  4. Blanda vetemjöl, florsocker och äggvita. Smeten behöver inte bli fluffig, se bara till att allt blir uppblandat
  5. Tillsätt maizena, vaniljsocker och smör
  6. Skeda upp en matsked smet och bred ut med hjälp av fingertopparna i ugnsformen till en cirkel, 7-8 cm i diameter. Grädda bara en eller två kakor i taget.
  7. Grädda kakorna i 4-5 minuter, eller tills kanterna börjar bli svagt ljusbruna.
  8. Nu gäller det att arbeta snabbt så att inte kakorna stelnar! Skydda ena handen med en kökshandduk. Ta upp kakan med hjälp av en stekspade och lägg med ovansidan nedåt i kökshandduken. Lägg i ett meddelande och vik kakan dubbel. Vik sedan kakan ytterligare en gång på längden genom att böja den över en skålkant eller lämpligt verktyg
  9. Låt kakorna torka hopvikta i en äggkartong
  10. Förvara kakorna i en lufttät burk så håller de i 3-4 dagar!

5. Honeybröd
Perfekt kärleksbröd att servera som tillbehör eller som förrätt på en grön sallad.

Detta behövs:

  • 2 skivor ljust bröd, gärna ciabatta
  • Ca 30 g chevre
  • Honung

Gör såhär:
1. Lägg små bitar chevre på brödskivorna och ringla honung över
2. Gratinera i ugn tills bröden har fått fin färg

6. Förförisk chokladtårta
Vem kan motstå denna tårta?! Receptet är hämtat från filmen "Its complicated".

Detta behövs:

  • 100 g rumstempererat smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  • 2,5 msk kakaopulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3,5 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg

Glasyr

  • 225 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en cirka 20 cm rund kakform väl.  Blanda vetemjölet med bakpulvret och tillsätt sedan övriga ingredienser till kakan i en stor bunke och vispa sedan samman till en jämn och slät smet.
  2. Häll smeten i formen och grädda i en timme eller tills smeten är fast i mitten. När kakan är klar, låt den svalna i 10 minuter innan du tar kakan ur formen, låt den sedan svalna ytterligare 10 minuter.
  3. Under tiden som kakan står i ugnen förbered glasyren. Smält choklad och smör tillsammans i mikrovågsugn i ca 3 minuter och rör om efter halva tiden.
  4. Rör tills blandningen är slät och häll sedan i den vispade grädden. Låt det svalna lite. Dela kakan på mitten och bred ut en fjärdedel av glasyren på ena halvan och lägg sedan på den andra delen.
  5. Bred sedan ut resten av glasyren på toppen och på sidorna.

7. Heta räkor med mango
En sensuell rätt som både passar som förrätt och huvudrätt!

Detta behövs för två portioner:

  • 1 mango
  • 1/2 papaya
  • 2 schalottenlökar
  • 3 tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 lime
  • 1 dl mangojuice
  • 2 msk chilisås
  • Ev tabasco
  • Ev en kruka färsk koriander
  • salt
  • Ca 250 g skalade stora räkor
  • 1 påse grönsallad

Gär sähär:

Skala och kärna ur mangon och papayan. Skär fruktköttet i lika stora tärningar. Skala och finhacka schalottenlöken. Kärna ur och tärna tomaterna smått. Skär ett snitt i chilin och plocka bort kärnorna, finstrimla den sedan. 
Blanda allt hacket i en skål. Tillsätt pressad lime, mangojuice, chilisås och tabasco. Hacka koriandern och rör i. Smaka av med salt. 
Häll ner räkorna, blanda väl och låt stå och dra i en halvtimme. Servera på en bädd av gröna blad.

8. Exotisk fruktsallad
Blanda till en härlig fruktsallad på exotiska frukter! Dessa frukter sägs påverka slidsekretet så att kvinnan luktar och smakar gott.

Här är tips på innehåll, välj era favoriter!

  • Melon
  • Mango
  • Ananas
  • Papaya
  • Kiwi
  • Persiska
  • Grapefrukt
  • Jordgubbar
  • Körsbär
  • Smultron
  • Hallon
  • Banan
  • Äpple
  • Apelsin
  • Passionsfrukt
  • Granatäpple
  • Guava

Om ni vill lyxa till det, smält lite mörk choklad och doppa frukten i!

För mer energi till efterföljande lekar, toppa fruktsalladen med lite nötter!

9. Afrodites chokladmousse
Bjud älsklingen på en härlig chokladmousse som kittlar både smaklökar och andra ställen.

Det här behövs för två personer:

  • 150 gram mörk choklad av god kvalitet, minst 70% kakaohalt
  • 8 cl konjak
  • 2 ägg
  • ½ dl keso
  • 1 dl vispgrädde

Gör såhär:

Smält chokladen i vattenbad. Blanda i konjak och rör om och låt svalna. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa ner gulorna i choklad och konjaksblandningen och rör om tills blandningen tjocknar lite. Vispa grädden och vispa sedan ner keson. Vispa äggvitorna medelhårda och rör ner grädde samt äggvitan i chokladblandningen.

Häll upp moussen i två serveringsskålar och låt kallna i kylen i minst två timmar. Dekorerna med grädde och/eller färska bär!

10. Spenatgratinerade ostron
Bjud din älskling på en riktig lusthöjare med ostron och senat! Anpassa kryddningen efter smak, och glöm inte vinet till!

Recept för två personer st ostron

  • 50 gram spenat
  • 1 msk hackad lök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 msk riven ost

Gör såhär:

1. Förväll spenaten och smaka av med salt och peppar
2. Slå på ugnen, 250 grader och grill
3. Hacka löken fint
4. Värm löken i en kastrull tillsammans med vin och grädd. Koka ihop och smaka av med lite salt
5. Öppna ostronen
6. Skär loss ostronet ur skalet och lägg på en tallrik. Häll vätskan från skalen i gräddsåsen
7. Bottna hälften av skalhalvorna med lite spenat, lägg på ett ostron och skeda över sås. Toppa med riven ost
8. Gratinera ett par minuter tills osten fått färg

Servera genast med bröd och champagne!